tisdag 2 oktober 2018

Lärarna informerar vecka 40

Hej!

Nu har hösten kommit igång på riktigt. Idag har det varit riktigt kallt på rasterna. Även om barnen rör på sig mycket är det viktigt att ha varma kläder med och på sig. Det är synd om barnen skulle frysa.

I matten har vi nu börjat med kapitel tre i matteboken. Hittills har kapitlet innehållit talet sex, sju och kommutativa lagen. Kommutativa lagen betyder att man kan byta plats på termerna i en addition. Det blir fortfarande samma summa, 3+4=4+3.

I vårt bokstavsarbete har vi nu kommit till bokstaven Mm.

Med tanke på den nya GDPR-lagen kan vi i skolan inte längre dela ut klasslistor med elevernas adress och telefonnummer. Vi förstår att detta kan innebära svårigheter för er föräldrar, t.ex. när barnen vill leka eller man ska dela ut kalasinbjudningar. Vi lärare enades för länge sedan att inbjudningar enbart får delas ut om alla barn i klassen är inbjudna, alternativt alla pojkar eller alla flickor. Denna regel står fast trots de nya svårigheterna.

Vårt förslag är att de föräldrar som VILL skriver upp sitt barns namn, adress och telefonnummer på en lista vi sätter upp i korridoren. Fördelen för er föräldrar är att det finns möjlighet att välja vems telefonnummer som ska stå på lappen. Det är nästan alltid någon av vårdnadshavarna som har svårare att svara i telefon än den andra. Vi vill dock poängtera att det är frivilligt att skriva upp sig på listan.

Ha en fortsatt trevlig vecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Information 7/11

Hej! Imorgon åker barnen i klass 2 till Borgholms simhall för simundervisning. Robert Lövenklev kommer att följa med som simlärare. Vi åke...