tisdag 6 november 2018

Lärarna informerar vecka 45

Hej!

Skönt att vara tillbaka i skolan efter lovet. Barnen behövde lite lov men nu är de pigga på att jobba igen. Det är tur det för vi har bara sju veckor kvar till jullovet. Då har halva ettan redan gått.

I bokstavsarbetet har vi kommit till bokstaven Ää. Passande nog serverade matsalen gröna ärtor idag så alla som ville kunde smaka på bokstaven.

I matematiken jobbar vi just nu med vilken term som saknas, addition och subtraktion, t.ex. 3+_=7. Vilket tal saknas? Detta är något vi stannar till vid lite extra. Lite tid nu kan ge stora effekter för förståelsen längre fram.

På tisdag ska ettorna och förskoleklassen åka till Kalmar Läns Museum för att se och uppleva Jenny Nyström-utställningen. Vi åker abonnerad buss direkt på morgonen och kommer hem runt klockan ett. Skoldagens längd påverkas inte. Mat att äta under dagen tar vi med oss från skolköket. Resan är en del av ett skapande skola-projekt. I klassrummet inför besöket har vi jobbat med temat "För hundra år sedan". Det är ett ämne som har engagerat barnen mycket.

Veckoläxan denna vecka hör ihop med vårt tema "För hundra år sedan". Den handlar om att intervjua en äldre person i barnets närhet. Barnen kan behöva hjälp med att läsa och skriva då det är innehållet som är av vikt, inte läs- och skrivkunskapen.

Ha en fortsatt trevlig vecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Information 7/11

Hej! Imorgon åker barnen i klass 2 till Borgholms simhall för simundervisning. Robert Lövenklev kommer att följa med som simlärare. Vi åke...