onsdag 23 januari 2019

Lärarna informerar vecka 4

Hej!

Nu är vi igång med utvecklingssamtalen, därav sen veckoinformation. Det är alltid trevligt att kunna träffas och få visa hur barnen utvecklas i skolan. Mycket har hänt sedan de började ettan.

I matten har vi jobbat med klockan, hel, halv och mätning av tid. Många klarar det jättebra. Fråga gärna barnen hemma ibland vad klockan är så att kunskapen hålls vid liv.

På svenskan har barnen skrivit och illustrerat sagor. Det är helt fantastisk vilka fina sagor de får ihop med tanke på att de bara går i ettan. Många försöker skriva korrekta meningar med stor bokstav och punkt. För att ytterligare träna har barnen denna vecka fått en ny svenskabok, Språkskrinet. Den tar upp ordkunskap, skrivning och språklära.

På SO:n har vi pratat om trafiken. Barnen har bland annat fått lära sig hur en säker cykel ska se ut samt hur man cyklar i trafiken.

Nästa helg, första helgen i februari, är det dags att luskamma sina barn. Det är en nationell avlusningshelg. Läs gärna vidare i länken:
http://www.avlusningsdagarna.se/

Ha en fortsatt trevlig vecka!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Information 7/11

Hej! Imorgon åker barnen i klass 2 till Borgholms simhall för simundervisning. Robert Lövenklev kommer att följa med som simlärare. Vi åke...