onsdag 27 februari 2019

Lärarna informerar vecka 9

Hej!

Härligt att det är vårvärme i luften. Ha gärna alternativ för barnen som de kan ha på sig ute. Mitt på dagen kan det vara lite varmt att ha vinterkläder när man är i rörelse. Då blir det lätt att jackan åker av och man blir kall.

På matten har vi idag börjat på ett nytt kapitel. Det handlar om tiotalsövergång vid subtraktion.  Första lektionen gick jättebra med tallinjen som hjälp.

Nu har vi inte många bokstäver kvar att gå igenom. Denna vecka har vi jobbat med bokstaven Cc.

På NO-lektionerna jobbar vi just nu med olika material och deras egenskaper. Barnen har bland annat beskrivit saker i en hemlig påse för sina kamrater. Sakerna beskrivs med hjälp av vilka material de är gjorda av, hur de ser ut, känns och vad saken kan användas till. Sedan får kamraterna gissa utan att se. Spännande!

På idrotten har vi idag börjat med höjdhopp. Barnen har fått slå kullerbytta i tjockmattan, hoppa saxhopp samt floppa. Innan vi började hoppa fick de träna på att springa rätt på framdelen av foten samt göra starter.

Ha en skön vecka i vårsolen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Information 7/11

Hej! Imorgon åker barnen i klass 2 till Borgholms simhall för simundervisning. Robert Lövenklev kommer att följa med som simlärare. Vi åke...