måndag 16 september 2019

Barnen berättar om vecka 37

Hej!
I måndags hade vi bild. Vi gjorde fiskar. Vi tog en papptallrik som vi målade med vattenfärger. Sedan ska man klippa ut en mun, klistra på ögon och göra en fena. Man kan klistra på knappar eller silkespapper. Om man vill så kan man använda en tuschpenna och fylla i mönster. 


På onsdagen var vi och lånade böcker. Många lånade en ny bänkbok.


Vi sprang skoljoggen i torsdags. Tillsammans sprang tvåan 201 varv. Bra jobbat!


På matematiken arbetade vi med subtraktion och addition. Vi hade också vårt första matteprov.


Vi kollade på Evas funkarprogram. Det handlade om hur cyklar fungerar.


Vi jobbade med no/so. Vi tittade på Vattenmannen och Speed. Den handlade om att vi dricker samma vatten som dinosaurierna gör. Det kallas för vattnets kretslopp.


På svenskan arbetade vi med att skriva fina bokstäver, vokaler, bokstaven Å i Ordboken och gjorde charader om olika känslor.


Vi fortsatte att titta på Muzzy. Veckan avslutade vi med Lilla aktuellt skola.

Idag har vi sett en teater som heter Flamman och Lågan. Vi fick lära oss viktiga saker om vad man ska göra vid brand. Vi fick i läxa att utse en plats hemma som kan vara uppsamlingsplats för familjen om det börjar att brinna. Vi skulle också se till att brandsläckaren står så man ser den och kolla att våra brandvarnare har batteri.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Information 7/11

Hej! Imorgon åker barnen i klass 2 till Borgholms simhall för simundervisning. Robert Lövenklev kommer att följa med som simlärare. Vi åke...