tisdag 3 september 2019

Veckoinformation v.36

Hej!
I no/so arbetar vi  just nu med arbetsområdet vatten. Vi inledde med att gå ner till bryggorna i hamnen och håva. Eleverna tyckte det var jättespännande att håva spigg, kantål och räkor. Vi har också hunnit med att se en film om Östersjön och utifrån den skrivit vår första gemensamma faktatext. De kommande veckorna ska vi lära oss om vattnets kretslopp och vattnets olika faser.
På svenskan har vi repeterat alfabetet och pratat om alfabetisk ordning. I onsdags var vi på biblioteket och alla elever valde en varsin bänkbok. Efteråt satt de mycket koncentrerade och läste sina böcker.
I matematiken arbetar vi med addition och subtraktion inom talområdet 0-100. De får träna på att räkna varje talsort för sig. Det är lite klurigt och därför lägger vi lite extra tid kring detta.
På idrottslektionen hade eleverna friidrott. De hoppade längd och sprang 60 meter. 
I tvåan har engelska tillkommit som ämne. På vår första lektion samlade vi alla ord eleverna kunde på tavlan och det var många! Många av barnen tycker att det ska bli spännande att lära sig engelska.
Jag vill påminna om att vi denna vecka har kört igång med utvecklingssamtalen och att eleverna fick hem lappar om detta i måndags.
Torsdagen den 11 september är det föräldramöte. Vi börjar i aulan med en gemensam information från rektor kl. 18.30. Därefter fortsätter vi i tvåans klassrum till senast kl. 20.00.
Kort information om vecka 36
mån 2/9
tis 3/9 läsläxa
ons 4/9 läsläxa, bibliotek
tor 5/9 läsläxa, idrott
fre 6/9 läsläxa

1 kommentar:

  1. Tack för info!

    Den lappen om utvecklingssamtal har inte vi sett någon. Kan du skicka med Vilhelm A en ny lapp.

    Och så undrar jag om hur man ändrar schemat till fritids? Sökte i Schoolsoft utan framgång.

    SvaraRadera

Information 7/11

Hej! Imorgon åker barnen i klass 2 till Borgholms simhall för simundervisning. Robert Lövenklev kommer att följa med som simlärare. Vi åke...